Aanleg natuurvriendelijke oevers in Meerzicht en Buytenwegh

24-08-2022
331 keer bekeken

De gemeente start samen met het hoogheemraadschap van Rijnland met de aanleg van 3 kilometer natuurvriendelijke oevers. Ze worden aangelegd in het Westerpark, Zalkerbos, Zonneberg en in het Buytenpark in Buytenwegh.

Planning

  • Aanleg bij het Westerpark vanaf week 35 tot week 45.
  • Aanleg bij het Zalkerbos/Zonneberg vanaf week 45 tot week 52. Omwonenden ontvangen via de aannemer meer informatie.
  • Aanleg bij het Buytenpark vanaf week 51 tot week 9 in 2023.

Wat zijn natuurvriendelijke oevers?

Natuurvriendelijke oevers zijn natuurlijk ingerichte oevers met bloeiende planten waarin verschillende (water)dieren een plekje kunnen vinden. De oevers hebben een geleidelijke overgang van water naar land, die planten en dieren meer ruimte geven. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de ecologische waterkwaliteit, deels vanwege de zuiverende werking van waterplanten. In Zoetermeer zijn op andere plaatsen al natuurvriendelijke oevers aangelegd.

Wat merken inwoners ervan?

Inwoners zullen weinig overlast ervaren van de aanleg. Soms zullen fiets- en wandelpaden tijdelijk afgesloten zijn, maar dat wordt op tijd aangegeven en waar nodig is er een alternatieve route voor wandelaars en fietsers. Bewoners die vlakbij de aan te leggen natuurvriendelijke oevers wonen, ontvangen ook een informatiebrief van de aannemer over de planning van de werkzaamheden.

MEER INFORMATIE

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen