Terugblik themawandeling beplantingsplan

03-06-2022
458 keer bekeken

Woensdag 13 april organiseerde Rijnland een themawandeling in het Bossenpark voor bewoners en belanghebbenden over het beplantingsplan. De landschapsarchitect(en) van Sant en Co vertelden tijdens de wandeling welke nieuwe beplanting rondom de oevers van de watergangen komt.

Tijdens de wandeling vertelde Rijnland over het project Ons Blauwe Goud en de landschapsarchitect over het beplantingsplan. “Een aantal bomen wordt gekapt voor het graven van de watergang en de aanleg van de oevers. Er komen veel nieuwe bomen van verschillende soorten voor terug. In het beplantingsplan staat welke dit precies zijn. De soorten zijn grotendeels inheems en hebben veel ecologische waarde door de diverse bloeimomenten.” De boomadviseur van RPS vertelde meer over de huidige conditie van de bomen en overige beplanting in het park. “Voordat er bomen gekapt worden, inventariseren we de bomen. We bepalen de locatie, boomsoort, standplaats, hoogte, stamdiameter en de conditie van de bomen in het projectgebied. Deze gegevens leveren we aan bij Rijnland voor de uitwerking van het ontwerp van de watergang.”

Een groep geïnteresseerde bewoners wandelde mee. Zij hadden de ruimte vragen te stellen en reactie te geven op het plan.  Een van de bewoners gaf aan: ”Er dient voldoende rekening te worden gehouden met zon en schaduw in de appartementen van de flats bij aanplant van nieuwe bomen.” Deze opmerking wordt meegenomen in het definitief maken van het plan.

Lees hier meer over het beplantingsplan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen