Opening Weelderige Waterwandeling

22-04-2022
2081 keer bekeken

Om de waterkwaliteit in de Zoetermeerse plas te verbeteren, worden er nieuwe watergangen gegraven. De Weelderige Waterwandeling neemt u mee langs de route van de toekomstige watergangen. Wethouder Jakobien Groeneveld en Hoogheemraad Sjaak Langeslag vertellen in het filmpje mee over het project.

De aanleg van de watergangen bij het Westerpark en Bossenpark draagt bij aan de verbetering van de waterkwaliteit in Zoetermeer. De sloten en vijvers in het stedelijk gebied zijn nu vaak verbonden door lange ondergrondse buizen, oftewel duikers, van soms wel 400 meter lang. Het graven van meer open water zorgt voor een betere doorstroming en verbinding tussen waterpartijen, waardoor de Zoetermeerse plas kan worden ontlast en er ook lokaal een verbetering in de waterkwaliteit en leefgebieden voor planten en dieren wordt verwacht.

Tijdens de weelderige waterwandeling (1,5 km) leert u meer over hoe en waarom wij de komende jaren bouwen aan een weelderige waterweg tussen de wijk Meerzicht en het Westerpark. Op de borden die u onderweg tegenkomt vindt u meer informatie over de verschillende maatregelen en hoe de buurt wordt betrokken bij de planvorming.

Lees hier meer over de watergangen 

Stel je voor: in de toekomst zal deze route voor een groot deel langs het water lopen!

Ga naar de routebeschrijving

Opening Weelderige Waterwandeling

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen