Word ook een waterbaas

04-08-2020
381 keer bekeken

Ook jij kunt een bijdrage leveren aan de waterkwaliteit. Door een waterbaas te worden! Hoe dat eenvoudig kan lees je in dit artikel.

Iedere dag zorgen waterschappen ervoor dat we droge voeten en schoon en voldoende water hebben. Om zoveel mogelijk Nederlanders bewust te maken van dit belangrijke werk zijn de 21 Nederlandse waterschappen in oktober samen de publiekscampagne ‘Waterbazen’ gestart. De campagne laat zien dat iedereen een waterbaas kan zijn en hiermee een steentje bijdraagt aan de waterkwaliteit. Wil je ook een waterbaas worden?

Dat kan met eenvoudige waterbewuste handelingen zoals (plastic) afval rapen uit het water, regenwater opvangen met een geveltuintje, balkonplantjes of een regenton, tegels verruilen voor groen, ‘groene’ schoonmaakmiddelen zonder microplastics gebruiken en geen frituurvet of medicijnen door de wc spoelen.

Rijnland is op zoek naar voorbeelden en initiatieven van waterbazen. Op de Rijnlandse social media kanalen worden voorbeelden van waterbazen uit de regio gedeeld, waaronder Zoetermeer. Word ook waterbaas door een actiefoto of -video te delen, waarin je een waterbazenhandeling aan het doen bent. Dat kan via waterbazen@rijnland.net.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen